Turunmaan Duodecim-seuran tunnustuspalkinto 2010 professori Juhani Airaksiselle 

Vuoden 2010 tunnustuspalkinnon saaja on kardiologi, professori Juhani Airaksinen. Juhani Airaksinen on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Oulun yliopistosta vuonna 1977. Sisätautien erikoislääkärin pätevyyden hän sai vuonna 1985 ja kardiologian erikoislääkärin pätevyyden sekä lääketieteen ja kirurgian tohtorin arvon vuonna 1986, kaikki Oulun yliopistosta. Juhani Airaksinen toimi Oulun yliopistollisessa sairaalassa kardiologina vuodesta 1986 vuoteen 2000, jolloin hän tuli TYKS:iin aluksi kardiologian osastonylilääkäriksi. Vuodesta 2006 professori Juhani Airaksinen on toiminut kardiologian ylilääkärinä TYKS:ssä.

Juhani Airaksinen tunnetaan erinomaisena kliinikkona. Hän on erittäin taitava ja kokenut invasiivikardiologi, jolla on pitkä kokemus sepelvaltimotoimenpiteistä yli 20 vuoden ajalta. Hän on ollut edeltäkävijä Suomessa aloittaessaan akuutin sydäninfarktin pallolaajennushoidon, joka sittemmin on vakiintunut akuutin sydäninfarktin ensisijaiseksi hoitomuodoksi.

Professori Juhani Airaksinen on luonut laajan kotimaisen ja kansainvälisen yhteistyöverkoston, joka on menestyksekkäästi edistänyt suomalaista kliinistä kardiologiaa ja kardiologista tutkimusta.