Jarmo Oksi 2022

Julkaisuvapaa 8.11.2022 klo 20.30

Sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri, Turun yliopiston infektiosairauksien professori Jarmo Oksille Turunmaan Duodecim-seuran tunnustuspalkinto

Turunmaan Duodecim-seuran palkinto kansakunnan punkkilääkärille

Turunmaan Duodecim-seuran tunnustuspalkinnon saajaksi valittiin sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri, Turun yliopiston infektiosairauksien professori Jarmo Oksi. Oksi toimii Tyksin infektiovastuualueen ylilääkärinä ja hän on tehnyt merkittävän uran kliinikkona, tutkijana ja kouluttajana.

Oksi on tutkinut muun muassa Lymen borrelioosia ja hänestä onkin vuosien saatossa kehkeytynyt kansakunnan ”punkkilääkäri”. Hän on osallistunut myös EU-konsortiossa borrelioosiriskin arviointityöhön.

Jarmo Oksi valittiin infektiosairauksien professoriksi Turun yliopistoon 2010 ja infektiosairauksien ylilääkäriksi 2012. Hän on ollut luotsaamassa ja kehittämässä Tyksin infektiosairauksien osastoa sekä poliklinikkatoimintaa ja oli mukana suunnittelemassa Yksi sairaala -hanketta, jossa infektiosairauksien poliklinikkatoimintaa jalkautettiin osaksi lähisairaaloita. Hän on myös Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tohtoritoimikunnan jäsen ja toiminut Suomen Infektiolääkärit ry:n puheenjohtajana 2019-2022 ja ollut suunnittelemassa niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin jatkokoulutuskokouksia.

Alkuvuodesta 2020 lähtien koronapandemia on vienyt suuren osan Jarmo Oksin työajasta. Hän on lähestynyt pandemiaa monesta suunnasta ja on sekä ohjannut siihen liittyvää tutkimusta että osallistunut kansainvälisiin yhteistutkimuksiin.

– Tämän lisäksi hän on jaksanut pitää taistelumielialaa yllä medisiinisellä toimialueella laatimalla viikoittaisia tilannekatsauksia, joissa on monipuolisesti läpikäyty senhetkistä tutkimustietoa, ohjeistuksia ja luotu katsetta myös tulevaan. Näin kaikki ovat pysyneet tilanteen tasalla. Hän on toiminut COVID-19-pandemian aikana asiantuntijana myös koko Varsinais-Suomen alueella sekä STM:n asiantuntijaryhmissä, palkinnon perusteluissa todetaan.

Turunmaan Duodecim-seuran vuosittain jaettavan tunnustuspalkinnon arvo on 3500 euroa. Palkinnon saaja julkistettiin Turun Lääketiedepäivien 2022 avajaisissa Sigyn salissa 8.11.2022.